TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ GELENEKSEL LEZZETLER ŞENLİĞİ: OMLET VE KIŞ ÇAYI

TED Kocaeli Koleji Ana sınıfı 4 ve 5 yaş grubu öğrencileri 23 Şubat 2018 Cuma günü okul mutfağında omlet yapıp kış çayı içtiler.

Öğretmenlerinin yardımıyla yumurtaları bir kabın içine kıran öğrenciler, daha sonra kırılan yumurtaları kap içerisinde çırptı, omletleri pişmesi için tavaya döktü. Ardından pişen omletler, tabaklara servis edildi. Servis edilen omletleri kış sebzeleri ile süsleyen öğrenciler, daha sonra omletlerini afiyetle yediler. Yanında ise çeşitli bitkilerin karışımı ile demledikleri çaylarını da yudumlayarak mutfak etkinliğini bitirdiler.

Bu etkinlikle birlikte öğrenciler “Çeyrek, yarım, bütün, sayı kavramı, miktar gibi bilişsel becerilerin yanında; grupla çalışma, yardımlaşma, paylaşma ve iş birliği gibi sosyal beceriler ve olayları oluş sırasına göre sıralayabilme, kendini ifade edebilme, olayları akılda tutabilme” gibi dil becerilerini etkin bir şekilde kullanarak gelişimlerini desteklemiş oldular.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız