TED Kocaeli Koleji TÜBİTAK “Bu Benim Eserim” Proje Yarışması´nda

“ARDUINO İLE BASIŞ BOZUKLUĞUNA SON!”
 
TED Kocaeli Koleji 7. sınıf öğrencilerinden Ayşe Ece Taymez, geliştirdiği giyilebilir teknoloji projesi ile TÜBİTAK “Bu Benim Eserim” Proje Yarışması’nda ön elemeleri geçerek İstanbul Asya Bölge Sergisine katılmaya hak kazandı.
 
 
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca bu yıl 12.si düzenlenen “Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na Türkiye çapında 11352 proje katılımı oldu, bu projelerden ön elemeyi geçenler 12 ayrı bölgede sergilenme hakkı elde etti.
 
 
TED Kocaeli Koleji 7. sınıf öğrencilerinden Ayşe Ece Taymez “Arduino İle Basış Bozukluğuna Son” adlı projesi ile pek çok proje arasından ön elemeleri geçerek İstanbul Asya Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazandı.
 
 
TED Kocaeli Koleji olarak 26-27-28 Mart 2018 tarihlerinde Gebze Teknik Üniversitesi’nde okulumuzu temsil eden Ayşe Ece’ye başarılar diliyoruz.
PROJE ADI: ARDUINO İLE BASIŞ BOZUKLUĞUNA SON!
PROJEYİ HAZIRLAYAN: Ayşe Ece Taymez
DANIŞMAN ÖĞRETMENLER: Aslı Taş – Hasan Çetin
 
 
PROJE ÖZETİ
Ayakta oluşabilecek basış bozukluğu omurgamızı birinci dereceden etkileyeceğinden duruş bozukluklarını da beraberinde getirebilmektedir. İlerleyen dönemlerde ise diz, kalça, bel ve sırtta ağrılara sebep olabilir. İçe basma problemi olan biri olarak bu projede bir Arduino devresi kullanarak, ayakkabıya yerleştirdiğim basit bir düzenekle içe basıldığında kişiyi uyaracak bir sistem geliştirmeye çalıştım.

 

Arduino tanımlanan eğim dışında bastığımda yani yanlış bastığımda sesli olarak beni uyararak düzgün basmam gerektiğini hatırlatıyor. Böylece sistem her yanlış bastığımda beni uyaracağı için bir süre sonra doğru yürümeyi bir alışkanlık haline getireceğimi ve bu sayede çok yürüdüğümde oluşan ağrıların ve estetik kaygılarımın önüne geçebileceğimi düşünüyorum.

 

Bu proje ile sadece benim gibi içe basma problem yaşayan insanların değil, dışa basan ve buna bağlı sağlık problemlerinden şikayet eden insanların problemlerine de çözüm bulmayı amaçlıyorum. Böylece yanlış basan kişiler için doğru basmanın bir alışkanlığa dönüştürülmesi ve yanlış basmadan kaynaklanacak sağlık problemleri ve sağlık giderlerinin minimuma indirilmesini hedefliyorum.
 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.