TED KOCAELİ KOLEJİNDE KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

TED Kocaeli Kolejinde 54. Kütüphane Haftası 26-30 Mart 2018 tarihleri arasında kutlandı. Kütüphane Haftası kapsamında hafta boyunca çeşitli çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Ülkemizde 1964 yılından beri mart ayının son haftasında kutlanan “Kütüphane Haftası” kapsamında TED Kocaeli Kolejinde hafta boyunca çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Anasınıfı öğrencileri, bu haftaki kütüphane saatlerinde Leo Lionni’nin “Pezzettino” adlı kitabı okundu ve kitap ile ilgili görsel çalışma gerçekleştirdi.

İlkokul öğrencileri, illüstrasyon çalışmaları, yaratıcı yazma çalışmaları ve “En Sevdiğim Kitap” konulu kitap sırtı tasarlama gibi çeşitli etkinlikler hazırladı.

Ortaokul ve lise öğrencileri arasında kitap değişimi çekilişi yapıldı. Öğrenciler arkadaşları için kendi kütüphanelerinden bir kitap seçerek hediyeleştiler. Öğrencilere yönelik kendi ilgi alanları dahilinde kitap seçebilecekleri pano çalışması hazırlandı. Ayrıca öğrenciler tarafından doldurulan “Benim İçin Kitap .…” yazılı çıkış kartları okul panosunda sergilendi. Lise öğrencileri, birbirlerine hediye ettikleri kitapları okul kütüphanesine bağışlayarak örnek bir davranış sergilediler. Kitapların içinden umut dolu alıntı sözler bir fanusta toplandı. Hafta boyunca görevli öğrencilerin okulda gezdirdiği bu fanustan öğrenciler ve öğretmenler umut dolu alıntı sözleri çektiler ve birbirleriyle paylaştılar. Bu etkinlikle de Kütüphane Haftası ile ilgili bir farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

Hafta boyunca okul koridorlarında Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen “Her An Okuyorum” konulu fotoğraf yarışmasının fotoğrafları sergilendi.

28 Mart 2018 Çarşamba günü, “Türk Kütüphaneciler Derneği” tarafından düzenlenen “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğine TED Kocaeli Koleji de katıldı. Etkinlik kapsamında tüm okulda eş zamanlı olarak klasik müzik eşliğinde kitap okundu.

30 Mart 2018 Cuma günü törende öğrencilere sürpriz yapıldı. Kütüphanemizi en etkin kullanan öğrenci, öğretmen ve personele Ortaokul Müdür Yardımcısı Sayın Tuğba Kara, teşekkür sertifikaları ve hediye çeklerini takdim etti. Ayrıca fotoğraf yarışmasında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere de sertifikaları ve ödülleri takdim edildi. Birbirinden güzel etkinliklerle geçen keyifli bir “Kütüphane Haftası” geride bırakılmış oldu.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.