TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTELERİ GEZDİ

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi, mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında 13 Nisan 2018 tarihinde 9. sınıf öğrencilerine yönelik Bilgi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesine gezi düzenledi.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını şekillendirmeye yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna; aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümleri, öğrenci yaşamı gibi konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerin motivasyonlarını artırdığına inanan TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi, Bilgi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesine gezi düzenledi.

13 Nisan 2018 Cuma günü Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsünü ziyaret ettiler. Üniversite tarafından düzenlenen Aday Öğrenci Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına katılan TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri “CERN’de Neler Oluyor?” başlıklı sunumu dinlediler. Sunum, İsviçre’de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ndeki (CERN) deneylerde yer alan parçacık fizikçisi, Prof. Dr. Serkant Ali Çetin tarafından yapıldı.

Öğrenciler üniversitenin akademik çalışmaları konusunda bilgi aldıktan sonra kampüsün fiziki yapısını tanıma fırsatı buldular. Bilgi Üniversitesi ziyareti sonrası öğrenciler, Sabancı Üniversitesini ziyaret etti. Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi araştırmacısı olan ve dünyanın ilk yapay organ naklini yaparak, tıp tarihine geçen ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan. Yrd. Doç. Dr. Tolga Sütlü, öğrencilere yürütülmekte olan nanoteknoloji araştırmaları ile ilgili bir sunum yaptı. Sunumun ardından öğrenciler, Sabancı Üniversitesi kampüsünü gezerek yakından tanıma fırsatı buldular.
 
 
 
 
 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.