TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE STEAM

TED Kocaeli Koleji’nin “Hayvan Dostu” 6. Sınıf öğrencileri kedi evi tasarladılar.
 
STEAM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik), Art (Sanat) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Aynı zamanda bu program her alana hitap eden, çok yönlü, öğrencilerin ilgi alanlarını ortaya çıkarmaya yönelik bir programdır. Programda disiplinler arası yaklaşım temel alınmıştır.
 
 
TED Kocaeli Koleji 6. sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersi “Isı Yalıtımı” konusu kapsamında çevre ile etkileşimlerini üst düzeye çıkarmayı hedefleyen bir yaklaşım olarak STEAM uygulaması ile kedi evleri tasarladılar. Kedi evlerini tasarlarken hangi ölçütleri ele aldıklarını fen bilimleri dersinde arkadaşlarına anlattılar. Matematik öğretmenleri ile tasarladıkları kedi evlerinin hacimlerini hesapladılar. Okulumuzda hayvanlara karşı duyarlılık oluşturmak adına müzik öğretmenleri eşliğinde “Hayvan Dostum” şarkısını koridor konserlerinde arkadaşlarına sundular.
 
 
Öğrencilerimizin farklı yalıtım malzemeleri kullanarak tasarladıkları kedi evleri okulumuzda sergilendikten sonra gerçek sahipleri ile buluşacak.
 
 
 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.