OXFORD VE AQA
(ASSESSMENT AND QUALIFICATIONS ALLIANCE) İŞBİRLİĞİ İLE
Genel Ortaöğretim Sertifika Programı kapsamında
(General Certificate of Secondary Education)
İkinci Dil Olarak İngilizce Eğitimi Sertifika Programı
(Certificate of English as a Second Language)
Oxford ve AQA işbirliği ile hazırlanan Genel Ortaöğretim Sertifika Programı kapsamında yer alan “İkinci Dil Olarak İngilizce Eğitimi Sertifikası”, Lise öğrencileri için dünyada en çok tercih edilen ve tanınan uluslararası sertifikalar arasında yer almaktadır. TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde uygulanmakta olan bu programı bitiren öğrenciler sertifika almaya hak kazanmaktadırlar.
Sözkonusu sertifika, dünyanın bazı ülkelerinde, üniversiteye girişte öğrencilere avantaj sağlayan nitelikte bir belgedir. Öğrenciler Oxford Üniversitesi ve AQA (Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği) işbirliği ile hazırlanan bitirme sınavlarına girerek dil yetkinlik düzeylerini uluslararası geçerlilikte belgeleyebilmektedirler. Bu sınav, öğrencilerin uluslararası sınavların formatlarını tanımalarını sağlar. Program, öğrenciye başarısının dış değerlendirme kriterlerine göre ölçümünü mümkün kılar ve üniversiteye girişte kullanabileceği sertifikaları kazandırır.
AQA Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği (International Assessment and Qualification Alliance) sınav uygulama alanında dünya çapında uluslararası öğretim programları ve yeterlilik belgeleri sağlayan en önemli kurumlardan biridir.
GCSE İkinci Dil Olarak İngilizce programının içeriği, öğrencileri tutarlı ve sürdürülebilir bir dil öğrenme/ geliştirme sürecine teşvik etmektedir.
9. ve 10. sınıflarda uygulanan ‘GCSE İkinci Dil olarak İngilizce’ dersi, öğrencilerin sentez ve organizasyon becerilerinin yanısıra çıkarım yapma, dil analizi gibi konularda da beceriler kazanmalarını ve becerilerini geliştirmelerini sağlamaktadır. Sınav dört temel beceri alanında (dinleme, konuşma, okuma ve yazma) uygulanmakta ve değerlendirmeler ayrı ayrı yapılmaktadır.
Yurt dışındaki üniversitelerin birçoğu artık üniversite başvurularında öğrencilerin lise yıllarında göstermiş oldukları akademik performanslarını da değerlendirmektedir. Bu anlamda öğrencilerin lise hayatı boyunca girmiş olduğu uluslararası sınavlarda aldıkları puanlar üniversite başvuru sürecinde ve öğrencinin üniversiteye kabulünde önemli bir katkı sağlamaktadır.