BİLİM DOLU BİR GÜNE MERHABA

TED Kocaeli Özel İlkokulu öğrencileri, Geleneksel 3. Bilim Şenliği’ne bilim söyleşileriyle başladı.

Tıp, hukuk, mühendislik ve tasarım alanlarıyla ilgili uzman konuklarımızın gerçekleştirdiği söyleşilerde öğrencilerimiz, bu alanlarla ilgili merak ettikleri soruların cevaplarını buldu. Kocaeli Üniversitesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Tuncay Çolak, Avukat Fırat Kırımcı, FORD Otosan Üretim Süpervizörü Gökan Acar ve Tasarımcı Onur Yılmaztürk etkilisunumları yoluyla öğrencilere bilimin farklı alanlarından seslendiler. Programın ikinci oturumunda ise öğrencilerimiz mentor öğretmenleriyle beraber hazırladıkları deneyleri atölye çalışmalarıyla konuklarımızın beğenisine sundu. Bu çalışmalarla merak, gözlem, yaratıcılık, kavramsal ifadeler kullanma ve problem çözme gibi becerilerini geliştiren öğrencilerimiz sunum yapma becerileriyle takdirleri topladı.