TED KOCAELİ KOLEJİ 5. SINIF ÖĞRENCİLERİ “ORMANYA”DA

TED Kocaeli Koleji ailesi olarak 5. Sınıf öğrencilerimizle birlikte 9 Ekim 2018 tarihinde, Fen Bilimleri ve Türkçe dersi iş birliğinde “Uzuntarla Tabiat Parkı” bilimsel gezimizi gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz, doğal yaşam alanlarında bulunan 53 farklı hayvan türünü yakından inceleyerek canlıların benzer özelliklerine göre sınıflandırıldığını bizzat gözlemleme fırsatı yakaladı.

Öğrencilerde hayvan sevgisini yeşerten ve Anadolu coğrafyasının zengin bitki örtüsününün farkındalığını sağlayan gezimiz, öğrencilerimize unutulmaz bir gün yaşattı. Aynı zamanda “Umberto Eco’nun Sayfalarından Doğaya Bakmak” konulu yaratıcı okuma çalışması ile “General ve Bomba” masalı analiz edildi. Etkinlik sonunda 5. Sınıf öğrencilerimiz doğamızın ve hayvanların korunmasında üzerine düşen sorumlulukları bir kez daha vurguladılar. Serbest zaman aktivitesiyle noktalanan gezimiz öğrencilerimize hem eğitsel hem de keyifli bir deneyim sağladı.

Tüm fotoğraflara ulaşmak için tıklayınız.