İkinci Yabancı Dil Sertifika Sınavları

Birden fazla yabancı dil bilmek gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Bu amaçla öğrencilerimize Alman ve İspanyol dili ve kültürünü tanıtmanın ve bu dilleri etkili bir şekilde kullanmayı öğretmenin yanı sıra, öğrencilerimize kendilerini uluslararası platformlarda da ölçme şansını sağlamayı hedefliyoruz.

 

 

FIT Sertifikası
Okulumuzdaki öğrencilerimiz, Almanca için Goethe Enstitüsü tarafından uygulanan ve uluslararası geçerliliği olan FIT 1 (Almanca A1) ve FIT 2 (Almanca A2) sınavlarına girebilir ve dil seviyelerini sertifika ile belgeleyebilirler.

FIT 1 Seviyesi
Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1, 10-16 yaş arasındaki çocuklar ve gençlere yönelik bir Almanca sınavıdır. Basit düzeyde Almanca bilgisini teyit eden bu sınav, Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesinin (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin birinci basamağına (A1) denktir. Bu sınavı geçmek aşağıdaki becerileri belgeler:

  • Basit sorular sorabilir ve yanıtlayabilirsin, bir şey rica edebilir, bir ricaya karşılık verebilirsin
  • Basit ifade ve cümlelerle kendin ve başkaları hakkında yazabilirsin
  • Bildiğin konularla ilgili konuşma ve metinleri anlayabilirsin

FIT 2 Seviyesi
Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch, 12-16 yaş arası gençlere yönelik bir sınavdır. Basit düzeyde dil bilgisine sahip olduğunu gösteren sınav, Dillere İlişkin Avrupa Ortak Çerçeve Programı‘nın (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinde ikinci basamağın (A2) karşılığıdır. Bu sınavı geçmek aşağıdaki becerileri belgeler:

  • Cümleleri ve günlük yaşamda sık kullanılan deyişleri anlayabildiğini ve kullanabildiğini
  • Basit, alışılagelmiş durumlarda, bildik ve sık karşılaşılan konularda bilgi alışverişi söz konusu olduğunda karşı tarafla anlaşabildiğini
  • Basit ifadelerle nereli olduğunu, eğitimini ve birebir ihtiyaçlarınla bağlantılı yakın çevreni ve nesneleri betimleyebildiğini gösterirsin.

DELE Sertifikası
Okulumuzdaki öğrencilerimiz, İspanyolca için Cervantes Enstitüsü tarafından düzenlenen DELE sınavlarına girebilir ve dil seviyelerini sertifika ile belgeleyebilirler.

DELE’nin açılımı Yabancı Dil Olarak İspanyolca Sertifikası anlamına gelir (D.E.L.E. – Diploma de Español como Lengua Extranjera). İspanya Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından resmi olarak kabul edilen İspanyolcada tek yeterlilik belgesidir. Sınavın Başlangıç, Orta Seviye, İleri Seviye olmak üzere üç seviyesi vardır. DELE sınavlarını İstanbul’da Cervantes Enstitüsü yapmaktadır.

DELE A1 Seviyesi

Bu diploma adayın günlük somut gereksinimlerini karşılayabileceğini ve çok basit cümleleri anlayabileceğini ve kullanabileceğini belgeler:

  • Basit sorular sorabilirsin ve yanıtlayabilirsin,
  • Basit ifade ve cümlelerle kendini tanıtabilir ve başkaları hakkında yazı yazabilirsin,
  • Okuduğunu ve dinlediğini anlarsın,
  • Basit seviyede sözlü ifade ve sözlü anlatım yapabilirsin.

ATATÜRK KÖŞESİ



BAĞLANTILAR



HIZLI ERİŞİM

BİZİ TAKİP EDİN

           

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.