Demokrasi Şenliği: Okul Meclis Başkanı Seçimleri Yapıldı!

TED Kocaeli Koleji’nde, demokrasi kültürü temel alınarak “Okul Meclis Başkanlık Seçimi” yapıldı. 10-11 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşen Okul başkan adaylarının sunumlarının ardından seçim 12 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşti. Her sene yapılandan farklı olarak bu seçimde ortaokul ve lise kademesinde oylama işlemi elektronik ortamda yapıldı. Açıklanan sonuçların ardından ilkokul kademesinde 4-C sınıfı öğrencisi Poyraz YENİ, ortaokul kademesinde 8-C sınıfı öğrencisi Yunus Naci Tüfekçioğlu ve Lise kademesinde 10-A sınıfı öğrencisi Berrak Saraç okul başkanı olarak seçildi.

Okul meclisi seçimleri, her sınıftan bir sınıf temsilcisi seçilmesi ile başladı. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda aşağıdaki sınıf temsilcileri belirlendi.

1-A Sınıf Temsilcisi: Nehir Kavasoğlu,  1-B Sınıf Temsilcisi: Tarık Teymez, 1-C Sınıf Temsilcisi: Selim Kalyoncu,  2-A Sınıf Temsilcisi: Zeren Bade Tunçay, 2-B Sınıf Temsilcisi: Ali Mert Tan, 2-C Sınıf Temsilcisi: Can Değer, 2-D Sınıf Temsilcisi: Kaan Ulukaradağ, 3-A Sınıf Temsilcisi Masal Yalçin, 3-B Sınıf Temsilcisi: Ege Aden Arslankaya, 3-C Sınıf Temsilcisi: Dilek Aydemi̇r, 4-A Sınıf Temsilcisi: Aytuğ Obuz, 4-B Sınıf Temsilcisi: Aslı Ezel Dellal, 4-C Sınıf Temsilcisi: Poyraz Yeni̇, ilkokul sınıf temsilcileri;

5-A sınıf temsilcisi: Arda Efe Süzen, 5-B sınıf temsilcisi: Demir Faruk Keleş,  6-A sınıf temsilcisi: Nehir Şengel, 6-B sınıf temsilcisi: Serhat Demir Akdemir, 6-C sınıf temsilcisi: Elif Kaya, 7-A sınıf temsilcisi: Gökhan Öz, 7-B sınıf temsilcisi: Mehmethan Metin, 7-C sınıf temsilcisi: Yağız Sarp Güler, 8-A sınıf temsilcisi: İpeknaz Özden; 8-B sınıf temsilcisi: Egemen Kıyı; 8-C sınıf temsilcisi: Yunus Naci Tüfekçioğlu; 8-D sınıf temsilcisi: Turan Çağan Güneş ortaokul sınıf temsilcileri;

9-A sınıf temsilcisi: Ecem Açıldı, 9-B sınıf temsilcisi: Ali Ulvi Kaplan,  9-C sınıf temsilcisi: Kerem Gülpınar, 9-D sınıf temsilcisi: Sarp Dışpınar, 10-A sınıf temsilcisi: Berrak Saraç, 10-B sınıf temsilcisi: Kuzey Topal ve 10-C sınıf temsilcisi: Yağız Efe lise sınıf temsilcileri olarak seçilmiştir.

Oy çokluğuyla seçilen sınıf temsilcilerinde ilkokul kademesinden,

3-A sınıf temsilcisi: Masal YALÇIN,  3-B sınıf temsilcisi: Ege Aden ARSLANKAYA,  3-C sınıf temsilcisi: Dilek AYDEMİR, 3-D sınıf temsilcisi: Demir SANĞU,  4-A sınıf temsilcisi: Aytuğ OBUZ, 4-B sınıf temsilcisi: Aslı Ezel DELLAL, 4-C sınıf temsilcisi: Poyraz YENİ;

Ortaokul kademesinden,

6-A Sınıfından Nehir Şengel, 6-B Sınıfından Serhat Demir Akdemir,  6-C Sınıfından Elif Kaya, 7-A Sınıfından Gökhan Öz, 7-B Sınıfından Mehmethan Metin, 8-C Sınıfından Yunus Naci Tüfekçioğlu, 8-D Sınıfından Turan Çağan Güneş;

Lise kademesinden ise

9-B sınıfından Ali Ulvi Kaplan ve 10-A sınıfından Berrak Saraç okul başkanlığı için adaylıklarını koydular.

Başkanlık için aday olan öğrenciler 08-11 Ekim 2018 tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli yerlerine asma fırsatını buldular. 12 Ekim Cuma günü tüm öğrenciler Lise Rehberlik Ofislerinde oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy ve online seçim yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda  ilkokul kademesinde 4-C sınıfından Poyraz YENİ, ortaokul kademesinde 8-C sınıfından Yunus Naci Tüfekçioğlu ve lise kademesinde ise 10-A sınıfından Berrak Saraç okul başkanlığına seçildi.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi, başkanları kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.