TED KOCAELİ KOLEJİ 9. SINIF ÖĞRENCİLERİ YUVACIK BARAJI ALAN GEZİSİNDE

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz 2 Kasım 2018 Cuma günü  Yuvacık Barajı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne ziyarette bulundu. Baraj ve Arıtma Tesisi mühendisleri Banu Var Ceylan ve Onur Eren rehberliğinde tesisi gezen öğrenciler, çevre temizliği ve atıkların arıtılması konularında bilgi edinme fırsatı bulurken aynı zamanda sağlıklı bir içme suyunun nasıl olacağı ve suyun nasıl arıtıldığı konusunda bilgi sahibi oldular.

İzmit şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta olan Yuvacık Barajı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde öğrencilere, sağlıklı bir içme suyunun elde edilmesi konusunda suyun hangi aşamalardan geçtiği ve yapısı bakımından ne tür işlemlerin uygulandığı konularında bilgiler verildi.

Öğrencilerimiz Fen Bilimleri ve Matematik derslerinde öğrendikleri bilgilerinin günlük hayattaki kullanımını yerinde gözlemlediler ve teorik bilgilerini pekiştirdiler. İçme suyunun bugünü ve geleceği hakkındaki bilgi alan öğrenciler, yıl içinde yapacakları projelere ön hazırlık yapmış oldular. Ayrıca suyun neden tasarruflu kullanılması gerektiği konusunda farkındalık yaratıldı.

Alan gezisi için desteklerini esirgemeyen Sayın Bülent Büyükkalaycı, Banu Var Ceylan ve Onur Eren’e teşekkür ederiz.

Fotoğrafların devamına buradan ulaşabilirsiniz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.