ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK PROGRAMLARI

Okulumuzda üniversite hazırlık destek programları çalışmaları ve içerikleri dört yıllık lise eğitimine yayılmıştır. Yapılan çalışmalar “Akademik Çalışmalar” ve “Rehberlik-Yönlendirme Çalışmaları” olmak üzere iki başlık altında toplanır.

Akademik Çalışmalar:

  • Tüm sınıf seviyelerinde öğrenmenin kalıcı olmasını sağlamak amacıyla sınıf içi ve sınıf dışı yapılan çalışmaların takibi ve değerlendirilmesi K12Net Öğrenci Takip Sistemi kullanılarak yapılır.
  • 9 ve 10. sınıflarımızda hafta sonu dil becerilerini desteklemek amacıyla İngilizce üniversiteye hazırlık çalışmalarının öncesinde eksik bilgiler var ise tamamlamasına yönelik olarak Matematik derslerinden etüt çalışmaları ile desteklenmektedir.
  • 9 ve 10. Sınıflarımızda bir öğretim yılında yedi deneme sınavı uygulanır. Bu deneme sınavlarının üç tanesi Genel Merkez tarafından uygulanan, dört tanesi okulumuz tarafından uygulanan kurumsal deneme sınavlarıdır.
  • 11 ve 12. sınıflarımızda üniversiteye hazırlık çalışmaları başka kurslara veya özel desteğe ihtiyaç duymadan yürütülmesi hedeflenmektedir. Bu nedenle YKS çalışmalarını desteklemek amacıyla hafta içi ve hafta sonu olmak üzere takviye kursları uygulanmaktadır. Takviye kursları 11. sınıflarımızda haftalık toplam 14 saat, 12. sınıflarımızda haftalık olarak 17 saat olarak planlanmaktadır.
  • 11. sınıflarımızda Genel Merkez tarafından dört tane deneme sınavı uygulanmakta olup, okulumuzda tarafından her hafta TYT deneme sınavı ve branş deneme sınavları uygulanmaktadır.
  • 12. sınıflarımızda Genel Merkez tarafından bir öğretim yılı boyunca sekiz adet YKS deneme sınavı (TYT-AYT) uygulanmakta olup, okulumuz tarafından da ayrıca kurumsal ya da Türkiye Geneli deneme sınavları uygulanmaktadır.

Rehberlik ve Yönlendirme Çalışmaları:

  • Sınıf rehber öğretmenleri, danışman öğretmenler ve rehberlik biriminin işbirliği ile yürütülen bireysel görüşmeler, grup çalışmaları ve uygulanan envanterler ile öğrencilerin yetenek, ilgi ve kişilik özellikleri belirlenir.
  • Öğrencilerimizin motivasyonun arttırılması için öğrenme stilleri, çalışma yöntemleri, zaman yönetimi, mesleki olgunluk konularında rehberlik birimi ve danışman öğretmenlerimiz öğrenci ve velilerimizi bilgilendirir.
  • Yurt içi ve yurt dışı üniversite eğitim programları hakkında bilgilendirme toplantıları yapılır ve üniversite kampüslerine geziler düzenlenir.
  • 11. sınıfta öğrencilerin seçmiş oldukları sayısal, eşit ağırlık, sözel ve yabancı dil ağırlıklı derslerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçilmiş olması, alacakları üniversite eğitimine katkı sağlayacaktır.
  • Öğrencilerimiz, yurt dışı üniversite eğitimi için yapılacak başvurularda kullanılmak üzere ulusal ve uluslararası geçerliliği olan sertifika programlarına yönlendirilir.

ATATÜRK KÖŞESİ



BAĞLANTILAR



HIZLI ERİŞİM

BİZİ TAKİP EDİN