TED KOCAELİ KOLEJİ MASALLARLA ORİGAMİ KULÜBÜ

TED Kocaeli Koleji İlkokul öğrencilerinden oluşan Masallarla Origami Kulübünde öğrenciler “Mutlu Kaplumbağa” kitabını okudu ve kitabı origami ile canlandırdı.

Öğrenciler, kitapta anlatılan masalı tüm dönem boyunca haftada iki ders yapılan kulüp saatinde origami ile canlandırdılar. Katlama sanatı olan origami ile çocuk gelişimde çok büyük katkısı olan masalı birleştirerek çalışmalar yaptılar.

Kitabın karakterlerini origami ile yaparken çok eğlendiler ve el becerilerini geliştirdiler. Yaptıkları origamili masalı okul koridorundaki panoda sergileyerek tüm okul öğrencileri ile paylaştılar. Ayrıca her hafta yapmış oldukları karakterlerden aileleriyle paylaşmak üzere fazladan yaparak evlerine götürdüler.