AHMET ÜMİT İLE MASAL TADINDA BİR SÖYLEŞİ

TED Kocaeli Koleji Öğrencileri “3. Kitap Haftası”nda büyük bir heyecanla Ahmet Ümit’i ağırladı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap haftasında kapanış konuğu olarak edebiyatımızın kıymetli yazarı Ahmet Ümit’i ağırlamanın sevincini küçükten büyüğe tüm davetliler yaşadı. Sayın Yazarımız Ahmet Ümit’in en sevdiği şiirin-Üçüncü Şahsın Şiiri- seslendirilmesiyle başlayan program, 5. Sınıf öğrencilerinin paydaşlık ederek Siirt/Pervari’de eğitim gören çocuklara köprü olduğu projenin sunumuyla devam etti. Keyifli anlatıları ile öğrencileri kendisine hayran birakan yazar, öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtladı. Öğrenciler, söyleşi öncesi, sürece dayalı olarak okudukları “Masal Masal İçinde” kitabına dair sınıf içi beyin fırtınasından; seçici okuma, black out yazma çalışması, kapak tasarımına kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek birçok ürüne de imzalarını attılar.

Program; TED Kocaeli Koleji Kurucusu Sayın Nilgün Çelebi’nin Ahmet Ümit’e, adına yapılan bağış sertifikasını ve ardından 3- 4. Sınıfların “kitap kapağı tasarımları/ masal tamamlama çalışmaları”nı takdim etmesiyle noktalandı. Tadının damaklarda kaldığı söyleşi, öğrencilere bir kitabı sorgulayarak, özümseyerek okumanın önemini ve hazzını hissettirdi.