TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ “ANATOMİ KULÜBÜ” ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tıp, moleküler biyoloji, biyo-kimya  gibi alanlara ilgi duyan 10.sınıf öğrencilerinden oluşan “Anatomi Kulubü”nde dönem boyunca  çeşitli deney ve etkinlikler gerçekleştirildi.

 

 

11. sınıf müfredatında yer alan “Vücudumuzdaki Sistemler” konusu işlendikten sonra,  kulüp öğrencileri, büyükbaş hayvanlara ait kalp, akciğer, böbrek, karaciğer gibi organları incelediler. Teorik çalışmaların uygulamalarla desteklendiği TED Kocaeli Kolejinde öğrenciler, organların anatomik yapılarını görerek, yapı-görev arasındaki ilişkiyi çok daha iyi kavradılar. 3D sınıfında sistemlerle ilgili üç boyutlu videolar izleyerek konuları pekiştirdiler.

 

Laboratuvarda DNA Saflaştırma, DNA  Çipi gibi kitlerle yapılan etkinlik ve deneylerle birlikte 12. sınıf müfredatında yer alan DNA’nın Yapısı, Genetik Şifre ve Protein Sentezi gibi konular için alt yapı oluşturuldu.

 

Labquest deney setlerini ve sensörlerini kullanarak veri toplama, topladıkları verileri grafiklere dökerek bu grafikleri yorumlama çalışmaları ile analiz-sentez becerilerini daha üst seviyelere taşıma imkanına sahip oldular.

Ayrıca kulüp öğrencileri, merak ettikleri nadir görülen hastalıkları araştırarak arkadaşlarına sunum yaptılar. Bir taraftan araştırma teknikleri ve sunum becerilerini geliştirirken diğer yandan hastalıkların nedenleri, belirtileri ve varsa tedavisi hakkında bilgi sahibi oldular.

Anatomi Kulübü öğrencileri çalışmalarına ikinci dönem de devam edecektir.

Tüm fotoğrafları görmek için buraya tıklayın. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.