TED OKULLARI LİSE ÖĞRENCİ GİRİŞ SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TED Kocaeli Kolejinde, 2019-2020 öğretim yılında 9. sınıf okuyacak öğrencilere yönelik Lise Giriş Sınavı uygulandı.

Ülkemizin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği’nin ilimizdeki yenilikçi çağdaş ve öncü okulu TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi, her geçen gün büyüyen ailesine yeni üyeler katmak için 9. sınıf öğrencilerine yönelik TED Okulları Lise Giriş Sınavını 24 Şubat 2019 Pazar günü gerçekleştirdi. Sınava katılmış olan 215 öğrenciden, okul giriş koşullarını sağlamaları durumunda, birinci olan öğrenciye %100, ikinci olan öğrenciye %90, üçüncü olan öğrenciye %80 başarı bursu verilecektir. Öğrenciler sınavdayken Lise Müdürü Hatice ESER ve Bölüm Başkanları tarafından okulumuz konferans salonunda velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Türk Eğitim Derneği’nin tarihçesi, faaliyet alanları, burs sistemleri, bağlı kuruluşlar hakkında bilgi verildi. Lisemizde uygulanmakta olan eğitim programları, ulusal ve uluslararası programlar, sertifikalar, kültürel-sanatsal etkinlikler, öğrenci kulüpleri, yabancı dil politikası, akademik çalışmalar, bilimsel projeler ve hedefler anlatıldı.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız