KARIŞIM KAHVALTISI

8 Mart Cuma günü, TED Kocaeli Koleji 7. Sınıf öğrencileri kendi hazırladıkları tereyağı ile kahvaltı yaptılar. Laboratuvardaki deneylerle homojen ve heterojen karışımları; ayrımsal damıtma, buharlaştırma, süzme, eleme gibi ayırma yöntemlerini kullanarak ayırdılar.

TED Kocaeli̇ Koleji̇’nde Fen Bilimleri dersi kapsamında amacımız, öğrencilerin temel bilgileri kazanmalarının yanı sıra bu bilgileri benimseyip günlük hayatlarına adapte etmelerinin yolunu açmaktır. Okulumuzda öğrencilerin bilimsel bilgiler edinmesi sürecinde günlük hayatla bağlantılar kurarak, gerekli örnekleri vererek, öğrencileri aktif kılan bir yaklaşım izlenmektedir. Bu bağlamda 8 Mart Cuma günü 7. Sınıf öğrencilerimiz kendi hazırladıkları tereyağı ile kahvaltı yaptılar. Tereyağlarını diledikleri gibi aromalandıran öğrencilerimiz kahvaltıda keyifli dakikalar yaşadılar. Öğrendiklerini teoride bırakmayıp pratiğe döken öğrencilerimiz bilgiyi günlük hayatlarında da kullanarak yaşamlarında karşılaştıkları olaylarda bilimsel tutumlar sergileyebileceklerdir. Böylece, günlük hayatta kullanılan bilgi anlamlı hale geldiği için daha kolay öğrenilip geliştirilecektir.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.