Okulumdaki Akustik

Fen Bilimleri ve Müzik dersi işbirliği ile TED Kocaeli Koleji 6. sınıf öğrencileri “Ses ve Özellikleri” ünitesi kapsamında çeşitli etkinlik ve deneyler yaparak teorik olarak öğrendikleri bilgileri bir de uygulamalı olarak test ettiler.

7 Mart Perşembe günü “Sesin Yansıma ve Soğurulması” , “Akustik Uygulamaları” konularını daha iyi kavramak amacıyla Müzik dersi ile disiplinler arası bir etkinlik düzenlendi. Okula enstrümanları ile gelen 6. Sınıf öğrencilerimiz okulun farklı yerlerinde şarkılar çalıp akustik inceleme yaptılar. Jimnastik salonunda sesin çok fazla yansıdığını, drama salonunda ise sesin daha az yansıdığını ve sesi soğuran maddeleri keşfettiler.

Ayrıca yapılan duyma testi ile kulaklarının kaç yaşında olduğunu fark ettiler. Laboratuvarda yapılacak ses deneyinin sadece amacı hakkında bilgi verilen öğrencilerimiz kendi deney düzeneklerini kurup sonuca ulaştılar. Sonuçları analiz edip yorumladılar. Eğlenceli bilim deneyleri ile de konuyu pekiştirdiler.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.