TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ HAGAMUN19 KONFERANSI’NDA

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations-Model Birleşmiş Milletler) Kulübü öğrencileri Hollanda’nın Lahey şehrinde düzenlenen HAGAMUN19 Konferansı’na katıldı.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübü 9 ve 10. sınıf öğrencileri, dünyanın farklı yerlerindeki 30 dan fazla liseden dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerin bir araya geldiği, 08-10 Mart 2019 tarihleri arasında Hollanda, Lahey şehrinde düzenlenen HAGAMUN Konferansı’nda farklı delegasyonlarda 23 farklı ülkeyi ve Avrupa Birliği’ni başarı ile temsil etti.

MUN konferansları, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışırlar. Bu konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletler’e gönderilir. Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar.

TED Kocaeli Koleji MUN Kulübü öğrencileri 8-10 Mart 2019 tarihleri arasında Lahey’de düzenlenen HAGAMUN19 Konferansına katılarak okulumuzu ve Türkiye’yi temsil etti. 550’den fazla katılımcının bulunduğu ‘Uluslararası İşbirliğinin Değeri’ temalı konferansa 24 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz, farklı komitelerde çalışarak dünya sorunlarına çözüm aradı ve önergeleri üzerinde çalıştı.

MUN Kulüp öğrencileri Lahey şehrinde yer alan dünyaca ünlü grafik sanatçısı Maurits Cornelis Escher’in eserlerinin sergilendiği Escher Sarayı Müzesini ziyaret etme fırsatı da buldu. Kraliyet ailesinin eski bir sarayı olan Escher Saray Müzesinde 1898-1972 yılları arasında yaşamış olan ve optik illüzyon çizimleri konusunda gerçek bir usta olarak bilinen sanatçının eserleri kalıcı olarak sergilenmektedir.

Öğrencilerimiz, daha sonra 11 Mart 2019 tarihinde Hollanda’nın en ihtişamlı müzelerinden biri olan Rijks Müzesini ziyaret etti. 1885 yılında Hollandalı Mimar Pierre Cuypers tarafından inşa edilen müze binasında Hollanda’nın 800 yıllık tarihinden bugüne ulaşmış 8.000 sanat eseri sergilenmektedir. Bu ziyaret ile öğrencilerimiz Hollanda denizciliğini anlatan gemi maketlerinin, antik parçaların, kıyafetlerin, tabloların ve heykellerin bulunduğu sanat koleksiyonunu inceleme fırsatı buldular.

Katıldıkları konferansta farklı kültürleri tanıyan, yabancı dilde konuşma ve yazma becerilerini güçlendiren, iki farklı müze ziyareti ile muhteşem sanat eserlerini inceleyen MUN Kulübü öğrencilerimiz deneyimlerini arkadaşları ile paylaşma heyecanı içinde okulumuza döndü.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.