TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFI 4 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİ 1-15 MART ETKİNLİKLERİ

Anasınıfı 4 Yaş öğrencileri, Mart ayı “Teknolojik Yaşam”temasının 15 günlük periyodu ile ilgili beyin fırtınaları yapıp, kavram ağını oluşturdu. 4 yaşlarımız, temanın içinde yer alan “kağıt yapımı ve geri dönüşümü” hakkında çeşitli videolarla bilgi edindi ve birkaç gece suda bekletmek için gazete kağıtlarını yırtarak ufak parçalara ayırdılar. Yeterince yumuşayan kağıtları süzerek tepsi üzerinde kuruttular ve elde ettikleri kağıtların üzerine resim yaptılar. SEKA Mehmet Ali Kağıtçı Müzesi’ne giderek kağıdın oluşum aşamalarını yerinde öğrendiler.

Alexander Graham Bell’i tanıdılar ve Eğlenceli Bilim etkinliğinde “Böceklerin Dünyası”  deneyini yaptılar. Bahçe etkinliğinde menekşegillerden “çuha çiçeği” ekimini gerçekleştirdiler ve ekilen bezelyelerin etrafındaki yabani otları temizlediler.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.