TED KOCAELİ KOLEJİNDE Pİ GÜNÜ

14 Mart Pi günü kutlamaları TED Kocaeli Kolejinde sabahın erken saatlerinde pi sayısı müziğinin yayınıyla başladı.

14-15 Mart günlerinde TED Kocaeli Koleji öğrencileri farklı etkinlikler ve disiplinler arası çalışmalarla kutlamalarını sürdürdüler. 5.sınıf öğrencilerimiz Görsel Sanatlar derslerinde kendilerine pi temalı tişört tasarımı yaparak pi sayısı ile ilgili farkındalık kazandılar. 6. sınıf öğrencilerimiz farklı büyüklükteki çemberler üzerinde çevre ve çap ölçümleri yaparak ‘My Circle My Pi’ etkinliğiyle pi sayısını hesapladılar. Yine 6. sınıf öğrencilerimiz İngilizce Zümresinin organize ettiği ‘Gallileo’ isimli İngilizce tiyatro oyunuyla başlayan macerayı, 14 Mart hayatlarında önemli yer tutan bilim adamları Gallileo ve Stephen Hawking’i konu alan gazete manşetlerini Fen Öğretmenleriyle hazırlayarak sürdürdüler.

7. sınıf öğrencilerimiz yaratıcılıklarını kullandıkları pi temalı ‘Resfebe’ yarışmasında akıl oyunları deneyimi yaşarken, 8. Sınıf öğrencilerimiz yine aynı temada, Beden Eğitimi ve Matematik Öğretmenlerinin disiplinler arası çalışmasıyla hazırlanan ‘Mathvivor Ekinliği’ ile LGS hazırlıklarının yoğun temposunda bir soluk almış oldular.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız