TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ MESLEKİ GÖLGE PROGRAMI İLE TANIŞTI

TED Kocaeli Koleji Lise PDR Uzmanı Merve Bostanoğlu ve Uzman Psikolog Selda Demirtaş, öğrencilere meslek seçiminin önemli unsurlarını anlattıktan sonra nisan ve mayıs aylarında uygulanacak ‘’Mesleki Gölge Programı’’ ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

27 Mart 2018 Çarşamba günü TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencilerimize meslek seçiminin yaşamlarındaki en önemli seçimlerinden biri olduğu anlatıldı. Lise sıralarında gelecekteki kariyerlerini yönetmeye başlamanın ilerideki meslek yaşamlarını nasıl geçireceklerini etkileyeceği, bu kararlarını verirken öğrencilerimizin yeterli araştırmayı yapmadan, mesleğin gerektirdiği özellikler ve kendi özelliklerini karşılaştırmadan tesadüfi seçimler yapmamaları konusu vurgulandı. Yapacakları tercihin kendi ilgi ve yeteneklerine uygun olması ve ileride seçtikleri mesleği severek yapmaları için lise yıllarından başlayarak iyi bir araştırma yapmaları önerildi.

 

Öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla planlanan Mesleki Gölge Programı, ilgi duydukları meslekler konusunda doğru karar vermeleri için hazırlanmıştır. Belirledikleri meslek grubundan bir çalışan ile belirli bir süre geçirmelerini sağlayacak olan program, öğrencilerimizin bilinçli seçimler yapmaları için önemli bir adım olacaktır.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.