5. VE 6. SINIFLARLA “SEVGİLİ ERGENLİĞİM” ETKİNLİĞİ

TED Kocaeli Koleji Fen Bilimleri ve PDR bölümlerinin ortak çalışması olan ‘Sevgili Ergenliğim’ etkinliği 27 Mart 2019 Çarşamba günü okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi.

6. sınıf öğrencilerimiz, kendi kurguladıkları skeçleri 5. ve 6. sınıf öğrencilerimize sergileyerek ergenlik sürecinde yaşayacakları değişimlerle ilgili öz değerlendirme yaptılar ve keyifli vakit geçirdiler.

Ergenlik dönemindekilerin yaşadığı ya da yaşayabileceği duygu durum ve davranış değişikliklerine vurgu yapmak üzere 6. sınıf öğrencilerimiz tarafından hazırlanan skeçler sergilendi. Ergenlik sürecinde yaşanılan; hayal kurma, dalgınlık, konsantrasyonda güçlük, iletişim kurmada güçlük, utangaçlık, ani sevinç ve ani öfke anları, dış görünüşünü beğenmeme, dikkat çekme isteği durumlarına örnekler verildi.

Skeçlerin devamında moderatör öğrenciler, izleyici grup olan 5 ve 6. Sınıf öğrencilerine sorular yöneltti. Skeçlerin sonunda soruları cevaplandırırken öğrencilerin kendi tutum, düşünce ve davranışlarını değerlendirmeleri desteklendi. Skeçlerin ve soru-cevap kısmının sonunda Fen Bilimleri Öğretmenimiz Nilüfer Boz ve PDR Uzmanımız Gizem Şengil ergenlik sürecinde gerçekleşen fizyolojik ve duygusal değişikliklere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.