Temiz Okul Sağlıklı Okul: TED Kocaeli Koleji

TED Kocaeli Koleji Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi kapsamında yapılan denetim sonrası Beyaz Bayrak’ı dalgalandırmaya devam etmeye hak kazandı.

Kurulduğu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortak projesi olan Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi kapsamında yaptığı başvuru ile tüm şartları sağlayan ve projenin ödülü olan Beyaz Bayrak’ı 3 yıllığına almaya hak kazanan TED Kocaeli Koleji yapılan denetim sonucu 3 yıl daha beyaz bayrağı dalgalandırma hakkı kazandı.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan denetim ve inceleme sonrası TED Kocaeli Koleji ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere tüm okullarında tüm şartları sağlayıp 100 tam puan alarak temiz ve sağlıklı okul olma özelliğini sürdürdü.

Beyaz Bayrak Hangi Okullara Verilir?

Beyaz Bayrak denetimlerinde okulların iç ve dış mekanlarının temizliği, yemekhane, kantin gibi alanlarının standartlara uygunluğu, çalışan temizlik ve yemek üretim personelinin sahip olması gereken sertifikasyonları, su deposu, havuz gibi alanların hijyen ve kimyasal raporları, atıkların ayrıştırma ve saklanma koşulları, revir koşulları gibi kriterler incelenir ve yeterli puanı alan okullara Beyaz Bayrak verilir.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.