MISIR GEVREKLİ LEZZET TOPLARI

Ana Sınıfı öğrencileri 05 Nisan 2019 Cuma günü “Ülkeleri Tanıyalım” temasının “Mutfak Etkinliği” dersimizde okulumuzun mutfağında mısır gevrekli lezzet topları tatlısı yaptılar.

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri Nisan  ayı “Ülkeleri Tanıyalım” temasının mutfak etkinliği dersinde  öğretmenleriyle birlikte “Mısır ve Yulaf Gevrekli Lezzet Topları” tatlısı yaptılar.  Minik aşçılarımız, tatlıda kullanılan malzemeleri tanıdılar. Sağlığımızı tehdit etmeden atıştırmalık olarak yenebilecek bir tatlı olduğunu öğrendiler. Mısır gevrekli lezzet topları yapımında kullanılan malzemeleri tanıyan öğrencilerimiz; gevrekleri bardakların içerisine koyduktan sonra, bal ve çikolata sosu eklediler. Hazırladıkları karışımı toplar haline getirip, pasta kağıtlarına koyarak afiyetle yediler.  Öğrencilerimiz bu çalışmada ince motor becerilerini geliştirirken, parça-bütün, az-çok, kaygan-pütürlü gibi kavramlar ile ilgili de farkındalıklarını pekiştirme fırsatı yakaladılar.