DÜNYA KİTAP GÜNÜNDE “ZAMANA YOLCULUK” ETKİNLİĞİ

TED Kocaeli Koleji öğrencileri, tatil çalışmaları olan Divanı Lügat-i Türk “Kıymet Vermek” çalışmasından hareketle sahaflık ve antikacılığın ayrıntılarını öğrendi.

Öğrencilerimiz, 21. yüzyıl tüketim dünyasında, geçmişin kıymetini bilmek ve onu geleceğe en anlamlı şekilde taşımak misyonuyla antika eşyaların ve kitapların değeri üzerine Sayın Meriçhan Vardoğan rehberliğinde söyleşi gerçekleştirdiler. Öğrenciler, merak ettikleri birçok soruya Sn. Meriçhan Vardoğan’ın sahaflık, editörlük ve antikacılık yetkinliklerinden hareketle yanıt aldılar. Ardından antika eşyaları ve işlevlerini tahmin etmeye çalışan öğrenciler, ürünlerin ve eski kitapların hikayelerini dinlediler. Öğrenciler, öğrendiklerinden yola çıkarak “antikalar ve günümüzde yerini alan eşyalar”ı canlandırarak, drama etkinliği ile keyifli anlar yaşadılar.

Yıllardır topladığı ve biriktirdiği kıymetli antika eşyalarını okulumuzla paylaşan Sayın Osman ve Hülya Açıkgöz çiftine değerli katkıları için teşekkür ederiz.