8.SINIF ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZDE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE LİSEDE YAPILAN ETKİNLİK VE DENEYLER TANITILDI

24 Nisan Çarşamba günü TED Kocaeli Anadolu Lisesi’nde 8.sınıf öğrencilerimize lisede yapılan projeleri tanıtmak ve öğrencilerimizin liseye uyumunu kolaylaştırmak  için eğitici ve eğlenceli etkinlikler düzenlendi.

Mart ayında ortaokul 8.sınıf öğrencilerimize lise müdürümüz Hatice ESER ve lise öğrencilerimiz tarafından TED Kocaeli Anadolu Lisesinde uygulanan ulusal ve uluslararası programlar ve akademik çalışmaları destekleyen kültür, sanat ve spor etkinlikleri ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Bu sunumların devamı olarak 24 Nisan Çarşamba günü lise öğrencilerimizin desteği ile ortaokul 8.sınıf öğrencilerimize Fen Bilimleri ve İngilizce branşları ile ilgili örnek etkinlik ve deneyler yapıldı.

Fizik Laboratuvarında 10. sınıflardan seçilen öğrencilerimiz, 8.sınıf öğrencilerimize “Dalgalar” konusunu anlatarak INTERTESS  deney setleri ile deney yaptırdılar.

Biyoloji-Kimya Laboratuvarında ise öğrencilerimiz sıcaklık sensörlerini kullanarak yaptıkları deneyle hem  “Isı ve Sıcaklık” konusunu tekrar etmiş hem de LABQUEST deney setlerini kullanarak nasıl grafik çizeceklerini ve grafikleri nasıl yorumlayacaklarını öğrenme fırsatı yakaladılar.

Öğrencilerimizle Fizik ve Biyoloji-Kimya laboratuvarlarında kullanılan setlerin önümüzdeki yıllarda rutin deneylerin yanı sıra araştırma deneyleri ve proje çalışmalarında da kullanılacağı ve laboratuvarları okul sonrası ve hafta sonu kullanabilecekleri bilgisi paylaşıldı.

9.sınıf ve 10. sınıf öğrencilerinin yardımı  ile kütüphane ve 3D sınıfında gerçekleştirilen İngilizce etkinlik ile öğrenciler gruplar halinde İngilizce’de sıklıkla kullanılan deyimleri bularak eşleştirdiler.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.