TED KOCAELİ ÖZEL ORTAOKULU’NDA MATEMATİK DERSLERİNDE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI

TED Kocaeli Özel Ortaokulu öğrencileri matematik derslerinde bilişim sınıfına giderek ders kazanımlarını teknoloji destekli programlarla pekiştirdiler.

 

TED Kocaeli Özel Ortaokulu öğrencileri Matematik dersi kazanımlarını GeoGebra, Scracth, Phet gibi bilgisayar programlarını kullanarak pekiştirdiler. 5.sınıf öğrencilerimiz Scracth programıyla çokgen oluşturmayı deneyimlerken ayrıca oluşturdukları çokgenlerin kenar ve açı özelliklerini gözlemleme fırsatını yakaladılar.

 

6.sınıf öğrencileri Geogebra programıyla paralelkenarın farklı kenarları üzerine yükseklik oluşturdular. Phet programıyla da çevre-alan ilişkisini inceleyen öğrencilerimiz  aynı programda bu kazanıma ait oyunu oynadılar. 7.sınıf öğrencileri ise GeoGebra programıyla oluşturdukları dörtgenlerin köşegen ve kenar özelliklerini incelediler.

 

Bilişim dersi öğretmenlerinin de sürece katkı sunduğu derslerimizde öğrencilerimizin hem program kullanma becerisi gelişti hem de kendi oluşturdukları geometrik şekiller üzerinden matematiksel kazanımları tecrübe ettiler.

 

Tüm fotoğrafları görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.