TED Kocaeli Koleji Öğrencileri MUN ve GCC Kulüp Çalışmalarını Paylaştı

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü öğrencileri ve GCC (Global Citizenship Club) Kulübü öğrencileri Mart ayında Hollanda’nın Lahey şehrinde düzenlenen HAGAMUN19 konferansı ve TED İzmir Kolejinde düzenlenen ‘GCC Interchange’ ile ilgili yapmış oldukları çalışmaları paylaştılar.

 

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübü 9 ve 10. sınıf öğrencileri, dünyadaki farklı liselerden dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerin bir araya geldiği, 7-10 Mart 2019 tarihleri arasında Hollanda, Lahey şehrinde Gymnasium Haganum’da düzenlenen HAGAMUN19 konferansında 23 farklı ülkeyi başarı ile temsil ettiler. 15-17 Mart 2019 tarihleri arasında ise TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi GCC ( Global Citizenship Club ) Kulüp öğrencileri 8 farklı TED okulunun katıldığı ,TED İzmir Kolejinde düzenlenen ‘GCC Interchange’ zirvesine katıldılar.

 

10 Mayıs 2019 Cuma günü MUN Kulübü ve GCC Kulübü öğrencilerimiz katılmış oldukları etkinliklere ilişkin tecrübelerini aktarmak için ortaokul ve lise öğrencilerine sunum yaptılar.

 

MUN – Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir. Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar.

 

GCC – Global Citizenship Club (Dünya Vatandaşlığı Kulübü) öğrencilerinin dünya sorunları hakkında farkındalık düzeylerini artırmak, çözüm önerileri geliştirmelerini sağlamak ve sorumluluk bilincini geliştirmek hedefleri doğrultusunda 2018-2019 öğretim yılında TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde on dört 9. sınıf öğrencisi ile Eylül 2018’de başlatılmıştır. Çalışmalar iki yılı kapsayan müfredatı ile 8 farklı TED okulunda eşzamanlı olarak sürdürülecektir.

 

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübünden yirmi dört öğrenci 07-11 Mart 2019 tarihleri arasında Hollanda, Lahey şehrinde düzenlenen HAGAMUN 2019 (Haganum Model United Nations) konferansına katıldılar. ‘Uluslararası İşbirliğinin Değeri’ temalı HAGAMUN konferansında 30 farklı ülkeden gelen 550’den fazla öğrenci ile farklı komitelerde çalışarak dünya sorunlarına çözüm aramış ve okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.