TED KOCAELİ KOLEJİNDE BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİ

TED Kocaeli Kolejinde “Bilim ve Kültür Şenliği” Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Astrofizikçi Prof. Dr. Ersin Göğüş’ün konuk olduğu açılış programı, öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları projelerin sunumu ve birbirinden renkli atölye çalışmalarıyla gerçekleştirildi.

“Bilim ve Kültür Şenliği “ etkinliğimizin ilk bölümünde astrofizikçi Prof.Dr. Ersin Göğüş’ün gerçekleştirdiği “ Dünya Dışında Yaşam: Mars ve Ötesi ” sunumu ortaokul ve lise öğrencilerimiz tarafından ilgi ile izlendi. Sunum sonunda soru-cevap bölümünde öğrencilerimiz merak ettikleri pek çok sorunun cevabını bulma şansını yakaladılar.

Açılışın ardından öğrencilerimiz yıl boyunca hazırladıkları, heyecanlarını ve emeklerini kattıkları, bilimsel süreç becerilerini hayata geçirdikleri birbirinden güzel ve özgün projelerini sergileme ve farklı branşlarda sergilenen projeleri inceleme ve değerlendirme imkanı buldular. Sergilenen projeler gerçek bir bilim insanının çalışmalarında izlediği tüm aşamalardan geçerek hazırlandı. Öğrencilerimizin hazırladıkları proje raporları, başladıkları noktadan kaynakça bölümünün yazımına kadar tüm akademik donanımları içeren ve gerçek hayatta hazırlayacakları projeler için oldukça önemli birer çalışma olarak göze çarptı.

Şenliğin ikinci bölümünde atölye çalışmalarına geçildi. Çocuk edebiyatının sevilen yazarlarından Mehmet Güler, Türkiye’nin yedi yöresinden derlediği birbirinden güzel efsanelerle öğrencilerimizi büyüledi. Yazar Senem Kale ise “Eğlenceli Tarih” konulu sunumu ile tarihin eğlenceli yanlarını vurguladı. 9.sınıflar misafir konuk Çisem Berkem ile “Sıfır Atık Çalıştayı” na katılırken, 10.sınıflarla “Üniversiteye Hazırlanıyorum” sunumu gerçekleştirildi. Action Bound, Tic Tac Toe, Fenvivor, Marshmallow Kulesi, Mathvivor, Parlayan Şekiller, Muhteşem Fikirler ve Zamanda Yolculuk’tan oluşan birbirinden renkli, eğitici ve eğlenceli atölyelerle şenliğimiz sona erdi.

 

 

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.