BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI YAPILDI

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde 9. sınıf okuyacak öğrencilere Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY) Programı Öğrenci Seçme Sınavı uygulandı.

 

Araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş ve bu özellikleri bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştiren ‘’Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’’na 2019-2020 öğretim yılında 9. sınıf okuyacak öğrenciler için 15 Haziran 2019 Cumartesi günü BİY Programı Öğrenci Seçme Sınavı uygulandı. Bilim İnsanı Yetiştirme Programı, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı onaylı dört yıllık bir lise programıdır. Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında araştırma yapan ve proje üreten öğrenciler yetiştirilir.

 

Kocaeli Üniversitesi ve TED Kocaeli Koleji işbirliği ile yürütülen programda akademik çalışmalarda üniversite desteği alınır. ‘’İnovasyon ve Girişimcilik’’, ‘’Proje Yazma’’ eğitimlerini alan BİY Programı 9 ve 10. sınıf öğrencileri, ulusal ve uluslararası platformlarda katılabilecekleri Fen Bilimleri veya Sosyal Bilimler alanlarındaki bitirme projelerini hazırlarlar.  BİY Programı öğrencilerimiz, aldıkları yabancı dil eğitimi sayesinde ulusal ve uluslararası platformlarda yapılan bilimsel çalışmalara katılır ve bu çalışmaları takip eder. Okulumuzun donanımlı laboratuvarları kullanılarak yapılan araştırmaların, projelerin ve deneylerin bir kısmı da üniversite laboratuvarları ve imkanları kullanılarak yapılır.

BİY Programını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize BİY Programı Sertifikası verilir. Yapılan bitirme projeleri ve alınan sertifika üniversite başvurularında öğrencilerimize farklı imkanlar sağlamaktadır.

2019-2020 öğretim yılında 9. sınıfa başlayacak öğrencilerimize LGS sınav sonucuna göre başarı bursu verilecektir.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.