TED KOCAELİ KOLEJİ MOONLANDING50 KONFERANSI’NDA

TED Kocaeli Koleji 7. Sınıf öğrencileri, 2 Ekim Çarşamba günü, Türkiye’deki en büyük etkinlik olan Uluslararası MoonLanding50 konferansına on-line olarak katıldı ve Ay’a insanlı inişin 50. yılını kutladı.

TED Kocaeli̇ Koleji̇ 7.sınıf öğrencileri, Uluslararası Astronomi Birliği tarafından dünya çapında düzenlenen etkinliklerden olan ve ülkemizde gerçekleştirilen ‘’Gelecek Uzayda” etkinliği bünyesindeki MoonLanding50 Konferansı’na katıldılar.

Öğrenciler önce; Ay ve Ay’a yapılan yolculuklarla ilgili bilgiler edinip, Ay’a yapılan başarılı inişleri ispatlayan görüntülere tanık oldular. Ay’ın arka yüzeyine iniş yapan tek ülkenin Çin olduğunu öğrendiler. Daha sonra da merak ettikleri soruların cevaplarını konunun uzmanlarından alma şansı buldular. Aynı zamanda konferans ortamında diğer okulların sorularını ve cevaplarını takip ederek yeni ve farklı bilgilere ulaşma imkanına sahip oldular.