TED KOCAELİ KOLEJİ “BİLİM SEFERBERLİĞİ KAMPANYASI”NA DESTEK OLUYOR!

TED Kocaeli Koleji ortaokul ve lise öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Bilim Seferberliği Kampanyası” için kendi planladıkları ve yürüttükleri etkinlikler sayesinde bağış topladılar.

Bilim Seferberliği çocuklara bilimi sevdirmek için YGA (Young Guru Academy)’nin başlattığı bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu proje ile Türkiye’nin en dezavantajlı bölgelerine Twin Bilim Setlerini ulaştırarak; özgür düşünen, özgün projeler üreten, özgüvenli bireylerin yetişmesi amaçlanmaktadır.

YGA’lıların kendi geliştirdikleri ve Türkiye’de ürettikleri Twin Bilim Setleri, Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar, Harvard ve MIT Üniversiteleri hocası, biyomedikal mühendisi Prof. Mehmet Toner, Psikolog ve Yazar Prof. Doğan Cüceloğlu ve Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay danışmanlığında hazırlanmaktadır.

Özel tasarlanmış “kendin yap deneylerden” oluşan Twin Bilim Setleri, yetişkinler ve daha çok çocuklar için öğretici ve eğlendirici bilim setleridir. Mıknatıs yardımı ile kolayca birleştirilebilen elektronik bloklar ile teknolojik cihazların çalışma mantığını anlatır.

TED Kocaeli Koleji öğrencileri Bilim Seferberliği etkinliğine destek olmak amacıyla 25 Ekim – 1 Kasım 2019 tarihleri arasında okulumuzda kampanya düzenlediler. Ortaokul ve lise öğrencilerimiz kendi plandıkları ve yürüttükleri etkinlikler ile bu süre boyunca bağış topladılar. Öğrencilerimiz bir hafta süreyle yiyecek-içecek standları kurarak satış yaptılar; görsel sanatlar dersinde hazırladıkları kartları sattılar; sinema günü etkinliği sayesinde bilet satışı yaptılar; koydukları bağış kutuları ile hem kendi harçlıklarından, hem de yakın çevrelerinden topladıklarını biriktirdiler. Bağış kampanyası kapsamında toplanan tüm paralar ilgililere ulaştırıldı. YGA ve MEB işbirliği ile Türkiye çapında yürütülen bu kampanya sonucunda elde edilen gelirle, Türkiye’deki imkânları kısıtlı okullara Twin Bilim Setleri ücretsiz olarak gönderilmektedir.

Kampanyada aktif görev alan öğrencilerimize, bağış yaparak bu anlamlı projeye destek olan tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.