ISF 2017 DÜNYA OKUL SPORLARI YÜZME ŞAMPİYONASI DÜNYA 3.’SÜ TED MERSIN KOLEJİ

Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de 20-25 Nisan tarihlerinde düzenlenen ISF World Schools Championship Swimming’de (Dünya Okul Sporları Yüzme Şampiyonası) 17 finalist ülkeden katılan 281 sporcu dünya şampiyonluğu için kıyasıya yarıştı. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen Türkiye Okul Sporları Yüzme Şampiyonasında TÜRKİYE ŞAMPİYONU olan TED Mersin Koleji Lise Erkek Yüzme Takımı (Enes Kirveli, Murat Görkem Narman, Burak Balibeyoğlu, Kürşat Yılmaz, Melikşah Dügen, Zübeyir Kaan Zümbülcan) bu başarısıyla katılmaya hak kazandıkları DÜNYA OKUL SPORLARI YÜZME ŞAMPİYONASINDA DÜNYA 3.’SÜ OLARAK ÜLKEMİZİ ve TÜM TED AİLEMİZİ GURURLANDIRDI. Türkiye’yi erkeklerde okul olarak temsil eden TED Mersin Koleji öğrencileri (Enes Kırveli, Murat Görkem Narman, Burak Balibeyoğlu, Kürşat Yılmaz) 4*50 Karışık Bayrak Yarısında takım halinde DÜNYA 3.’SÜ olarak büyük başarıya imza attı. TED Mersin Koleji sporcularından Enes Kırveli 50 M Sırt Üstü stilinde DÜNYA 2.’Sİ olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.

TED MERSİN KOLEJİ KURUCUSU ve YÖNETİM KURULU BAŞKANI ORHAN ÖZDEMİR “TÜRK GENÇLERİNİN DÜNYADA NELER YAPABİLECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA KANITLADIK”

TED Mersin Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Özdemir Dünya 3.’lüğü sonrası yaptığı açıklamada; “Vizyon ve Misyonunun temellerinde ülke gençlerine her alanda sahip çıkma bilinci taşıyan Türk Eğitim Derneği’nin Mersin Meşalesi olarak bu misyonu bir adım ileri taşıyarak Türk Gençlerinin Dünyada neler yapabileceğini ISF World School Championship’teki Dünya 3.’lüğü ile Tüm Dünya’ya kanıtladık. Yüzme alanında başarılı olan Anadolu çocuklarını TED Mersin Koleji çatısı altında buluşturmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl Fas’ta düzenlenecek olan GYMNASIADE ve 2019’da Brezilya’da yapılacak olan ISF Dünya Okul Sporları Şampiyonasında daha güçlü ve hedefi daha yüksek olan geniş kapsamlı takım çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Ülke ve okul bayrağımızı Macaristan’da gururla dalgalandıran öğrencilerimizi, teknik ekibimizi ve tüm Milli Takım ekibini tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

TED Kocaeli Koleji olarak TED Mersin Koleji’nin yönetici, öğretmen ve öğrencilerini bizlere bu gururu yaşattıkları için tebrik ediyor. başarılarının devamını diliyoruz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.