TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ OXFORD MÜNAZARA ÇALIŞTAYINA KATILDI

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri Meriç Ocaklı ve Murat Mert Fırat, TED Ankara Kolejinin ev sahipliğinde, farklı TED okullarının katılımıyla 12 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen Oxford Münazara Çalıştayına katıldılar. Çalıştay, 3 Oxford Union temsilcisi önderliğinde gerçekleşti. Etkinlik boyunca Oxford Union temsilcileri öğrencilere münazara formatı, beceri ve münazara teknikleri konusunda bir eğitim verdiler. Eğitim sonrasında öğrenciler, gruplar halinde, kendilerine verilen konu başlıkları hakkındaki argümanlarını belirlenen münazara formatında savundular.

Oxford AQA GCSE İngilizce dersleri öğrencilerimize belirgin farklılıkta okuma görevleri sunarak öğrencilerin keşif, sentez ve organizasyon becerilerinin yanı sıra çıkarım yapma, dil analizi gibi konularda da beceriler kazanmalarını ve becerilerini geliştirmelerini sağlar. Bu kapsamda gerçekleşen münazara çalıştayı öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmeleri ve ortaya koymaları için onlara güzel bir imkan sunmuştur.