TED KOCAELİ KOLEJİNDE PALEONTOLOJİ SERGİSİ

TED Kocaeli Kolejinde “Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği” tarafından sergi düzenlendi. Taşılbilim olarak bilinen “Palentoloji Sergisi” sayesinde öğrencilerimiz fosilleri veri olarak kullanarak dünyada yaşamın tarihini yazmak amacını taşıyan bilim dalıyla ilgili yeni bilgiler öğrendiler.

 

 

 

Pozitif bilime katkıda bulunmak, bilimsel projeleri tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği okulumuzda öğrencilerimizin fosillerle ilgili yeni bilgiler öğrenmesini sağlamak ve sahip oldukları bilgilerini pekiştirmek amacıyla “Paleontoloji Sergisi” düzenledi.

 

 

ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİREN SUNUM
Sergiyi düzenleyen dernek temsilcisi yaptığı sunumla paleontolojinin tarihe nasıl ışık tuttuğu hakkında bilgileri öğrencilerimize aktardı. Sunumda ayrıca öğrencilerimize fosillerin oluşum aşamaları, fosillerin yaşının hesaplanması ve pozitif bilimlerin önemi anlatıldı.
FOSİLLERİ YAKINDAN GÖRME İMKANI
TED Kocaeli Kolejinde düzenlenen sergiyi gezen öğrencilerimiz milyonlarca yıl öncesinde yaşayan canlıların fosillerini yakından görme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz ayrıca sergi sonrası incelemelerle canlıların bugüne kadar geçirdikleri evrimi yakından incelediler.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.