TED KOCAELİ KOLEJİ PDR UZMANLARININ ONLINE VELİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

TED Kocaeli Koleji Anasınıfları-İlkokul-Ortaokul kademelerine yönelik olarak PDR Uzmanları tarafından hazırlanmış olan “Anne-Baba Tutumları ve Bağlanma Stilleri” konulu veli seminerleri 25-26 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Okul PDR uzmanları Buğrahan Çizenmıh, Gizem Şengil ve Selda Demirtaş tarafından hazırlanan ve Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul kademeleri velilerine farklı oturumlarda sunulan “Anne-Baba Tutumları ve Bağlanma Stilleri” konulu veli seminerlerimizde anne-baba tutumlarının çeşitleri ve bu tutumların yol açtığı bağlanma stilleri anlatıldı. Bu tutumlarla yetişen çocukların geliştirdikleri başa çıkma mekanizmaları, iç motivasyonlarının gelişimi ve yetişkinlikteki kişisel ilişkilerini yönetme becerileri ile ilgili bilgiler velilerimize aktarıldı. Bu bağlanma stillerinin yetişkinlikte kurulan ilişkileri etkilediği vurgulanarak erken yaşta bağlanma ile ilgili sağlıklı gelişen süreçlerin bireye ilerleyen hayatında neler kazandıracağı üzerinde duruldu. Uzaktan Eğitim sürecinde çocukları ile daha fazla vakit geçirme fırsatını elde etmiş olan velilerimize bu süreçte çocuklarını gözlemlemeleri önerilerek, onların ihtiyaçlarına karşı nasıl duyarlı geri bildirimde bulunabilecekleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.