ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK YOLCULUĞUNDA ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI

28 Mayıs 2020 Perşembe günü 11.sınıf öğrencilerimizle “Üniversiteye Hazırlık Yolculuğunda Çalışma Alışkanlıkları” üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.

11. Sınıf öğrencilerimizden Deniz Arayıcı ve Sami Ege Kantaş’ın konuşmacı olarak katıldığı online görüşmede motivasyon, verimli ders çalışma teknikleri, hedefler ve başarı üzerine bir sohbet gerçekleştirildi Öğrencilerimiz söyleşi sırasında kendi uyguladıkları ve verim aldıkları yöntem ve teknikleri anlatırken, bu yöntemlerin kişiden kişiye değişebileceğini ancak başarıya giden yolun mutlaka disiplinli çalışma ve fedakarlık gerektirdiğini vurguladılar. Ayrıca hedef belirlemenin ve o hedef doğrultusunda çalışmanın önemini dile getirdiler. İç motivasyonun güçlenmesi için kendini tanımanın ve mutlu çalışabilecekleri alanları keşfetmenin önemine de değinen öğrencilerimiz, bu yolculuk boyunca yönlendirme yapan ve destek olan tüm öğretmenlerine teşekkür ettiler. Akran iletişimi ile öğrencilerimizin iç motivasyonunu yükseltmeyi amaçlayan sohbetimiz oldukça verimli ve keyifli bir şekilde gerçekleşti. Öğrencilerimize katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.