V. GELENEKSEL BİLİM ŞENLİĞİ AÇILIŞ KONUĞUMUZ ‘ EMILIA ANGELİLLO’

V. Geleneksel Bilim Şenliğimizin açılışını, 8 Haziran 2020 tarihinde Cambridge’den canlı yayın konuğumuz olan Biyolog Emilia Angelillo ile gerçekleştirdik.Şenliğin açılış konuşmasını yapan Ortaokul Fen Bilimleri Zümre Başkanımız Nilüfer Boz, bilime en çok ihtiyaç duyduğumuz pandemi döneminde, bilimle geçirecekleri bu haftanın öğrencilerimiz için çok değerli olduğunu belirtti.

TED Kocaeli Koleji Fen Bilimleri Zümresi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği kapsamında, Cambridge’den TED Kocaeli Koleji öğrencilerinin evlerine konuk olan Emilia’nın keyifli sohbeti ve ilginç deneyi ile karşılaşan öğrencilerimiz, bilimle dolu bir haftaya merhaba dediler. Lisans eğitimini Biyoloji dalında tamamlayan Emilia, mikrobiyolog olarak bir süre görev yaptıktan sonra kariyerini değiştirmeye karar vermiş ve eğitim alanında çalışmaya başlamış. Çocuklara ilham vermek ve onları bilim konusunda tutkulu hale getirmek için yaptığı çalışmalarla birlikte kadınların bilimdeki rolüne, bilimde eşitlik ve çeşitlilik gibi değerlere de dikkat çekiyor. Bugün bizlerle yaptığı kısa bir sohbetin ardından sergilediği etkileyici ‘’Methan Köpüğü’’ deneyi ile tüm öğrencilerimizin beğenisini topladı. Ayrıca Emilia’nın yaptığı deneylerin videolarını ve resimlerini yayınladığı tüm dünyada oldukça popüler hale gelen ‘’emilia.science’’ adlı bir Instagram hesabı bulunmakta. Emilia Angelillo’ya katılımından dolayı teşekkür ederiz.