4. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE  ORTAOKULA MERHABA DEDİLER!

4. Sınıf Öğrencilerimizin ‘Ortaokula Uyum 2. Dönem Etkinlikleri’ Türkçe ve Matematik Dersleri ile Tamamlandı.

İlkokula başarıyla veda etmeye hazırlanan 4. sınıf öğrencilerimiz, ortaokul öğretmenleri ile online canlı derslerde buluştular. Türkçe dersi kapsamında yaratıcı yazma konusuna keyifli bir giriş yapan öğrenciler, bu konudaki çalışmaların; esnek düşünme, ilişki kurma, dönüştürme ve yazma becerisine katkısı üzerinde durdular. Görsel yorumlama ve kelime oyunuyla düşüncelerinin sınırlarını zorlarken bir yandan da çıkarımda bulunan öğrenciler yaratıcı yazma konusunda bakış açısı edindiler. Öğrencilerimiz, hayal gücünü besleme ve yazma yolculuğuna hizmet etme noktasında bir araç olan Türkçe dersinde hem öğrendiler hem de büyük bir hevesle deneyimlerini paylaştılar.

Öğrencilerimiz, Matematik dersleri kapsamında ise, İngilizce Matematik, Geogebra, şarkılar, interaktif oyunlar ve çeşitli videolarla eğlenerek öğrendikleri, yeni bir bilim dalı keşfettikleri bir oryantasyon dersi işlediler. Biyotaklit temalı dersimizde, uçakların yapım ve uçuş aşamasında kullanılan matematiksel işlemler ve açılar üzerinde durdular. “Açılar” konusunu pekiştirirken doğadan ilham aldılar.