ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ; “TRAVMA VE TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU”

TED Kocaeli Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından hazırlanan “Travma ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu” eğitimi okulumuz psikologlarından Buğrahan Çizenmıh sunumu ile ilkokul ve ortaokul öğretmenlerimiz ile paylaşıldı.

Olağanüstü durumlarda yaşanan olağan durumlar olarak nitelendirilen salgın sürecinde ortaya çıkabilecek olan duygusal tepkilerin sağlıklı bir şekilde yaşanması ve desteklenmesi için öğrencilerimizin yanında olacak olan eğitim kadromuzu bilinçlendirmek ve güçlendirmek amacı ile hazırlanmış olan psikososyal destek çalışması okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yaşanan pandemi süreci ile ilgili psikososyal destek çalışmaları kapsamında hazırlanan eğitimde öğretmenlerimizle travmanın biyolojik alt yapısı, fiziksel ve duygusal tepkiler hakkında bilgiler paylaşıldı. Aynı zamanda travma ve kaygı ilişkisi hakkında bilgiler aktarıldı. Çocuklarda travmatik yaşantılar sonucu kaygı belirtileri ve kaygı süreçlerinin desteklenmesine yönelik farklı yaş gruplarına göre öğretmenlerimize önerilerde bulunuldu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.