LİSE ÖĞRENCİLERİMİZE “KAİZEN İLE EĞİTİMDE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME” SUNUMU YAPILDI

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9 ve 10. Sınıf öğrencileri, Birden Tuluğ Siyahi ile online yayında buluştu. Yalın 6 Sigma, RPA (Robotik Süreç Otomasyonu), Yapay Zeka ve Dijitalizasyon konularında Operasyonel Mükemmellik hizmetleri veren BİLİG OPEX firmasının kurucu ortağı olan Bilgen Tuluğ Siyahi aynı zamanda İTÜ Çekirdek’te Start-Up’lar için mentorluk yapmaktadır.

17 Eylül 2020 Perşembe günü gerçekleşen sunumda “Kaizen Nedir? Kaizen Tekniği Nasıl Uygulanır? Kaizen Tekniği ile Problem Çözme Becerileri Nasıl Geliştirilir?” başlıkları altında bilgi verildi. Doğu kültüründe sürekli ve bitmeyen iyileştirme anlamına gelen Kaizen, küçük küçük de olsa iyileştirmelerin sürekli ve sistematik yapılması ve alışkanlık haline getirilmesi yöntemidir. Kök neden analizi, balık kılçığı tekniği gibi uygulamaların anlatıldığı sunum öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edildi. Sayın Bilgen Tuluğ Siyahi’ye katılımı ve problem çözme becerilerine farklı bir yöntemle yaklaşım konusunda sağladığı farkındalık için teşekkür ederiz.

#kaizen

#biligopex