Fen Bilimleri Dersinde Kişiselleştirilmiş Çözüm Tahtası!

TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencileri, Fen Bilimleri Dersinde “Board Challenge Etkinliği İle Sağlıklı Tahta Kullanımı Çözümleri” üretiyorlar.

Pandemi önlemleri kapsamında teması azaltmak amacıyla yapılan Board Challenge uygulamasında; öğrenciler tahtada soru çözüyormuş gibi kendi kişisel tahtalarında çözümlerini yaparak öğretmenlerine hızlıca gösterebiliyorlar.

Her türlü teknolojik imkânı kullanarak soru çözümü gerçekleştirebilen öğrencilerimiz, bu uygulama ile hem klasik tahta kullanımı hissini yaşıyorlar hem de hızlı düşünme becerisi kazandıran kinestetik bir eylem olan yazı yazmanın anlamaya olumlu etkisini deneyimliyorlar. Bu uygulama öğretmenlerimize de, sosyal mesafe kuralı dahilinde öğrencilerinin cevaplarını çok kısa bir sürede görerek süreç değerlendirmesi yapma imkânı sunuyor.