Lise öğrencilerimiz IBM Quantum Coding Kursuna Kabul Edildiler

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri IBM Quantum ‘un The Coding School ile yaptığı işbirliği ile tüm dünyaya sunulan Quantum Computing Kursuna kabul edildi.

10. Sınıf öğrencilerimizden Eylül Yaltır ve Almira Özcelep, 11. Sınıf öğrencilerimizden Gözde Seray Banabak ve Simber Kış, 12. Sınıf öğrencimiz Burak Melih Ardahanlı başvuru için yazdıkları akademik makaleler ile dünya çapında 7500 öğrencinin kabul edildiği Quantum Computing Kursuna girmeye hak kazandılar. MIT ve Oxford Üniversitelerinin araştırma görevlileri tarafından verilecek sekiz aylık ücretsiz eğitimde öğrencilerimiz Quantum Mechanics, Quantum Information ve Quantum Algoritması gibi dersler alarak gerçek Quantum bilgisayarı üzerinde simülasyon çalışmaları yapacaklar.

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.