TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ ROBOTİK TAKIMI FLL ULUSAL TURNUVADA

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Robotik takımı öğrencilerimiz 23 Şubat 2020 Pazar günü Bursa Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “FLL (First Lego League) / Bilim Kahramanları Buluşuyor 16. Sezon Lise Turnuvası”da “Araştırma Ödülü” alarak 14-15 Mart 2020 tarihlerinde İzmir ’de yapılması planlanan fakat pandemi nedeniyle ertelenen “Ulusal Turnuva”ya 28-29 Kasım 2020 tarihinde çevrimiçi olarak katıldılar.

22 ilden 49 takım ve 370 öğrencinin katıldığı turnuvada, Lise öğrencilerimiz “Öz Değerler, Proje ve Robot” performansı alanlarında sunumlarını yaptılar. Öz Değerler bölümünde takım çalışmasının önemini vurgulayan öğrencilerimiz, Proje dalında ağır bir metal olan nikel elementinin Marmara Denizi’nden “Biyosorpsiyon” tekniği kullanılarak temizlenmesi yöntemini anlattılar. Robot performansında ise verilen görevleri yerine getiren robotlarını sundular.

Turnuvaya evlerinden online katılarak Okulumuzu büyük bir heyecan ve özveri ile temsil eden 45-Roboshaper takımı öğrencilerimiz Begüm Şerit, Duru Tükel, Irmak Ünsal, Murat Mert Fırat ve Özgü Korkmaz’a ve Takım Koçu öğretmenimiz Şahin Yağlı’ya teşekkür ederiz.

#bilimkahramanlarıbuluşuyor
#umutbilimde
#çevrimiçiturnuva
#evdebilimlekal

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.