TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübü Öğrencileri TİMUN’21 Konferansına Katıldı

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü 9 ve 10.sınıf öğrencileri, 26-27-28 Kasım 2021 tarihleri arasında, dünyadaki farklı liselerden dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerin bir araya geldiği, Üsküdar Amerikan Koleji tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen TİMUN’21 Konferansına katıldı. MUN – Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir. Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar. TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübünden 7 öğrenci 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında, Üsküdar Amerikan Koleji tarafından düzenlenen TİMUN’21 Konferansına katıldı. Açılış konuşması Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Barış Karapınar tarafından yapılan konferans, dünyanın farklı ülkelerinden konferansa katılan yaklaşık 300’e yakın delegenin, 10 farklı komitedeki çalışmaları ile devam etmiştir. TIMUN ’21 Konferansına Bolivia Delegasyonu olarak katılan öğrencilerimiz Arda Antekin, Yağmur Akar, Pınar Uygun, Duru Güven, Ece Beray Tığ, Arda Ertan ve Deniz Tınaz 3 gün süren komite toplantılarında çözüm önergeleri üzerinde çalışmış ve okulumuzu 32 farklı lisenin katılım gösterdiği uluslararası bir platformda başarı ile temsil etmişlerdir.