TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFINDA ORFF ÇALGILARI İLE MÜZİK EĞİTİMİ

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri, öğrendikleri Orff çalgılarıyla uyum içerisinde müzik yapıyorlar. “5-6 yaş grubundaki çocukların yaratıcılıkları üzerinde Orff öğretisine dayalı müzik eğitiminin olumlu etkileri bilimsel çalışmalarla da belirlenmiştir. Orff çalgıları; çelik üçgen, kastanyet, zil, tef, marakas, timpani, ksilofon, metalofon, ritim çubuklarıdır. Bu çalgılar ile çocuklar müziği daha iyi eğlenebilecekleri koşullarda yapmış olurlar. Çünkü çocuklar bu çalgılara rahatlıkla dokunabilir, vurabilir, sallayabilir. Çocuklar, Orff çalgılarını kullanarak kendi kendilerine yaparak, yaşayarak öğrenirler. Orff yöntemi ile müzik yapmaktaki sorumlulukları da artar. Müzik ortamında hayal dünyaları da gelişerek, kendilerini ifade etme fırsatı bulurlar. Şarkılara çocuklar genellikle Orff çalgıları ile eşlik ederler. Bu çalgıları kullanarak özgürce hareket edebilirler ve kişisel gelişimleri hızlanır. TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencilerimiz Orff Schulwerk öğretim tekniği ile kendilerini keşfedip ekip çalışmasını kavradılar. Yapılan bu çalışmalar Anasınıfı öğrencilerinin motor becerilerinin, müziksel zekalarının ve ritim duygularının gelişmesini sağlamaktadır.