TED KOCAELİ KOLEJİNDE ROBOTİK ÇALIŞMALARI!

Robotik çalışmalarımızın amacı; öğrencilerimizin araştıran, sorgulayan, paylaşan bireyler olarak takım ruhu oluşturmalarıdır. TED Kocaeli Koleji Robotik Takımları, Bilim Kahramanları Derneği tarafından organize edilen “First Lego League” (FLL) turnuvalarına hazırlanıyorlar. Öğrencilerimiz büyük bir heyecanla, bir yandan temada belirlenen sorunu çözmek için araştırma, geliştirme, planlama yaparak projelerini geliştirirken, diğer yandan robot tasarım(mekanik), robot programlama ve özdeğerler alanlarında çalışıyorlar. Özdeğerlerin benimsenmesi ile FLL katılımcıları, arkadaşça rekabet ve ortak kazanımın ayrı hedefler olmadığını ve bir diğerine yardım etmenin takım çalışmasının temeli olduğunu fark ediyor ve yaşıyorlar.