TED Kocaeli Koleji Özel İlkokulu 4. Sınıf Öğrencilerinin Disiplinler Arası Çalışmaları

TED Kocaeli Koleji Özel İlkokulu olarak 4. Sınıf öğrencilerimiz 21-25 Kasım haftası içinde Türkçe ve Görsel Sanatlar derslerinde ‘’Deyimler ve Atasözleri’’ isimli çalışmalarını disiplinler arası bağlantı kurarak tamamladılar. Türkçe dersinde konu kazanımı ile ilgili ders içi kaynaklar, deyim ve atasözleri ile ilgili bulmaca eşleştirmesi ve interaktif çalışmalar ile buluşan öğrencilerimiz Görsel Sanatlar dersinde de şimdiye kadar öğrendikleri deyim ve atasözlerini görselleştirme çalışmaları yaparak eğlenirken öğrendiler.  Dilimizde çok sayıda deyimlerin yer aldığını, atasözleri ve deyimleri kullanmanın anlatımı akıcı ve etkileyici kıldığını fark eden öğrencilerimiz, cümlelerinde deyimler ve atasözlerini kullanmanın önemini bir kere daha fark ettiler.