TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ NESİN MATEMATİK KÖYÜNDE KALDILAR

02-04 Aralık 2022 tarihleri arasında İzmir Şirince’de bulunan Nesin Matematik Köyü gezisi, ortaokul matematik zümresi öncülüğünde 7. sınıflarımızla gerçekleşti. Öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerini desteklemek adına yapılan gezide “Nesin Matematik Köyü”nde konaklayan öğrencilerimiz, üç gün boyunca Ali Nesin ve Haluk Memili’nin derslerine katılıp akademik olarak önemli kazanımlar elde ettiler. Derslerde daha çok öğrencilerin düşünme becerilerinin aktive edildiği ve problem çözme algoritmalarının uygulandığı dikkat çekti. Sayın Ali Nesin, düşüncelerin organize edilmesi gerekliliğinin, bir problemin sonucuna farklı yollardan gidilebileceğinin ve ifade yeteneğinin önemini vurguladı. Diğer taraftan öğrencilerimiz köy hayatında öz beceri, sorumluluk ve yardımlaşma alanlarında da kendilerini geliştirdiler.

Kültürel ve tarihi açıdan da zengin bir içeriğe sahip olan gezide, 1. gün rehber eşliğinde Meryem Ana ve Efes Antik Kenti gezildi. 2. gün ise İzmir Evrensel Çocuk Merkezine yapılan ziyarette öğrencilerimiz, Dinozor Parkı bölümünde dinozorların türleri hakkında, Planetaryum alanında ise yıldızların oluşumu ve evreleri hakkında bilgiler elde ettiler. Dönüş öncesi İzmir’de Karşıyaka-Alsancak vapur yolculuğunun ardından Kıbrıs Şehitleri Caddesi gezildi. 3. gün Şirince köyü gezisi ile keyifli İzmir turumuz tamamlanmış oldu.

MATEMATİK HER YERDE!